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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
01/12/2006 |
Data da última atualização: |
01/10/2018 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
SA, M. A. C. de; SANTOS JUNIOR, J. de D. G. dos. |
Afiliação: |
MARCOS AURELIO CAROLINO DE SA, CPAC; JOAO DE DEUS GOMES DOS SANTOS JR, CPAC. |
Título: |
Compactação do solo: consequências para o crescimento vegetal. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2005. |
Páginas: |
25 p. |
Série: |
(Embrapa Cerrados. Documentos, 136). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
ABSTRACT: Soil compactation is problem in modern agriculture. Over cultivation, intensive cropping and inappropriate soil management leads to soil compactation. There are important factors which directly affect plant growth, such as water, oxygen, temperature and mechanical resistance to seedling emergence or root growth. By the way, factors indirectly affecting plant growth are soil physical attributes, such as bulk density, texture, aggregation, aggregate stability and pore size distribution. To identify compact layers in soil, trench assessment, bulk density, relative bulk density or compactness degree and penetrometer evaluations can be used. But, these methods request knowledge about other soil attributes for a correct interpretation of analytical results. Recently, soil compactation has been interpreted by the least limiting water range (LLWR), defined as the range in soil water content within which limitations to plant growth associated with water potential, aeration and mechanical resistence to root penetration are small. However, further research is necessary to evaluate and validade LLWR in Cerrado soils. |
Palavras-Chave: |
Densidade; Growth; Plant; Soil compactation. |
Thesagro: |
Compactação do Solo; Crescimento; Densidade de Plantio; Manejo do Solo; Planta. |
Thesaurus Nal: |
density; soil management. |
Categoria do assunto: |
-- P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/27465/1/doc_136.pdf
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Marc: |
LEADER 01880nam a2200277 a 4500 001 1569996 005 2018-10-01 008 2005 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aSA, M. A. C. de 245 $aCompactação do solo$bconsequências para o crescimento vegetal. 260 $aPlanaltina, DF: Embrapa Cerrados$c2005 300 $a25 p. 490 $a(Embrapa Cerrados. Documentos, 136). 520 $aABSTRACT: Soil compactation is problem in modern agriculture. Over cultivation, intensive cropping and inappropriate soil management leads to soil compactation. There are important factors which directly affect plant growth, such as water, oxygen, temperature and mechanical resistance to seedling emergence or root growth. By the way, factors indirectly affecting plant growth are soil physical attributes, such as bulk density, texture, aggregation, aggregate stability and pore size distribution. To identify compact layers in soil, trench assessment, bulk density, relative bulk density or compactness degree and penetrometer evaluations can be used. But, these methods request knowledge about other soil attributes for a correct interpretation of analytical results. Recently, soil compactation has been interpreted by the least limiting water range (LLWR), defined as the range in soil water content within which limitations to plant growth associated with water potential, aeration and mechanical resistence to root penetration are small. However, further research is necessary to evaluate and validade LLWR in Cerrado soils. 650 $adensity 650 $asoil management 650 $aCompactação do Solo 650 $aCrescimento 650 $aDensidade de Plantio 650 $aManejo do Solo 650 $aPlanta 653 $aDensidade 653 $aGrowth 653 $aPlant 653 $aSoil compactation 700 1 $aSANTOS JUNIOR, J. de D. G. dos
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
15/08/2018 |
Data da última atualização: |
23/09/2019 |
Autoria: |
REZENDE, R. A. L. S.; RODRIGUES, F. A.; REZENDE, R. M.; SOARES, J. D. R.; PASQUAL, M.; ASSIS, F. A. de. |
Afiliação: |
Renata Alves Lara Silva Rezende, Universidade Federal de Lavras - Ufla/Departamento de Agricultura; Filipe Almendagna Rodrigues, Universidade Federal de Lavras - Ufla/Departamento de Agricultura; Ramiro Machado Rezende, Universidade Vale do Rio Verde/Departamento de Agronomia; Joyce Dória Rodrigues Soares, Universidade Federal de Lavras - Ufla/Departamento de Agricultura; Moacir Pasqual, Universidade Federal de Lavras - Ufla/Departamento de Agricultura; Franscinely Aparecida de Assis, Universidade Federal de Lavras - Ufla/Departamento de Agricultura. |
Título: |
In vitro conservation of Cape gooseberry through slow-growth nodal segment cultures. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 5, p. 651-655, maio, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Scientific Notes.
Título em português: Conservação in vitro de físalis por meio do cultivo de segmentos nodais em crescimento lento. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the effects of temperature and osmotic agents on the in vitro conservation of Cape gooseberry (Physalis peruviana). Temperatures at 18 and 25°C, as well as the osmotic agents sucrose, mannitol, and sorbitol were tested. A short-term in vitro conservation of Cape gooseberry can be achieved at 18°C, using 30 g L-1 sucrose. |
Thesagro: |
Cultura de Tecido. |
Thesaurus NAL: |
Ex situ conservation; Physalis peruviana; Tissue culture. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/181498/1/In-vitro-conservation-of-Cape-gooseberry.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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